Discover What's Possible

HR SKILLS 2025

De HR-rol binnen organisaties is een transformatie aan het doorgaan van reactieve dienstverlener tot een proactieve motor van bedrijfsprestaties. De eerste stap in deze transformatie is het implementeren van E-HRM Software. Vervolgens is het van belang om de benodigde skills te ontwikkelen om deze software te gebruiken voor digitale, datagestuurde en bedrijfsgerichte HR-praktijken.

 

De HR skills die van HR-Professionals worden gevraagd in de toekomst, zijn te verdelen binnen drie pijlers:

Digital HR
Digital HR gaat over het gebruik van E-HRM Software om HR effectiever te maken en werknemers de tools te bieden die hen succesvol en gelukkig maken op het werk. HR moet deze software omarmen om belangrijke HR-diensten en

HR-processen te digitaliseren en te transformeren.​

Employee Experience 

Bij het ontwerpen en (her)inrichten van HR-diensten en HR-processen, dienen de behoeften van medewerkers (Employee Experience) als uitgangspunt te worden genomen. Door naast dit uitgangspunt de core business van organisaties centraal te stellen, dragen HR-praktijken aantoonbaar waarde toe binnen uw organisatie.

People Analytics

Door People Analytics te hanteren binnen organisaties zullen beslissingen en adviezen vanuit afdeling HR niet meer worden gebaseerd op onderbuikgevoel maar op feiten. Middels Data Analytics, KPI's en management rapportages krijgt u daadwerkelijk inzicht in uw mensen.

De competenties die gaan worden gevraagd van HR Professionals in 2025  zijn in onderstaand framework gevisualiseerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HR Innovation Caribbean kan ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van deze competenties. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.

AIHR competency framework.JPG

Academy to Innovate HR (AIHR) - Competency Framework